Uncategorized

Vezi cat de mult te pot afecta ganglionii

In momentul in care suferim de o boala sau de o infectie organismul reactioneaza prin inflamarea ganglionilor limfatici. Inflamarea ganglionilor limfatici poate aparea in zona inghinala, sub axila sau sub barbie. Inainte de a continua cu detalii despre inflamarea ganglionilor limfatici este important sa intelegem ce sunt acestia si ce este limfa.

Conform doctormit.ro, limfa este un fluid apos limpede sau putin galbui care are rolul de a indeparta bacteriile si anumite tipuri de proteine din tesuturi, de a transporta grasimea din intestinul subtire, de a alimenta fluxul sanguin cu celule albe din sange mature care sunt produse in maduva osoasa. Limfa circula prin corp cu ajutorul vaselor limfatice ce se aseamana cu vasele de sange. Celulele albe din sange si din sistemul limfatic sunt partile esentiale ale sistemului imunitar si care ajuta organismul sa scape de germeni, celule sau materii straine care ar putea provoca boli.

In ceea ce priveste ganglionii limfatici acestia sunt structuri mici si care sunt amplasati in apropierea vaselor limfatice. Dimeniunile normale ganglionilor limfatici variaza si sunt cuprinse intre 1 mm si 25 mm. Nodulii limfatici se gasesc in gat, axila, abdomen, inghinal, in piept, brate si picioare.

Una dintre cauzele care determina inflamarea ganglionilor limfatici este numarul crescut de globule albe din sange ca urmare a raspunsului la o infectie sau la o alta boala. Numarul de celule care lupta impotriva bolilor se dezvolta repede si provoaca presiune si umflare in interiorul ganglionilor limfatici.

De cele mai multe ori, ganglionii limfatici care se umfla vor fi destul de aproape de locul unei infectii. Astfel, o persoana care are o infectie streptococica in gat este foarte posibil sa aibe ganglioni umflati in gat.

Alte variante ar fi ca ganglionii limfatici umflati sa indice leziuni ale pielii cum ar fi limfomul sau cancerul sistemului limfatic, SIDA sau un cancer care s-a raspandit la ganglionii limfatici din alta parte a corpului.

Printre cele mai comune cauze care determina inflamarea ganglionilor limfatici se numara raceala, gripa, infectiile urechii, durerile in gat, inflamatiile dintilor.

Ca si tratament pentru dezumflarea ganglionilor exista foarte multe variante printre care unele se pot face inclusiv la domiciliu. Printre cele mai simple remedii sunt unele care se bazeaza pe miere si alte produse apicole cum ar fi masajul usor prin miscari circulare folosind miere deoarece aceasta are proprietati anti-inflamatorii si va ajuta la reducerea inflamatiei, prin bauturi calde folosind lamaie si miere, comprese calde pentru reducerea inflamatiei si a durerii asociate, imbunatatind astfel circulatia sangelui din zona ganglionilor.

Pe de alta parte se poate consuma otet de mere cu miere deoarece va ajuta la reducerea inflamatiei ganglionilor limfatici sau cura cu aloe vera si miere.

Descopera mai multe informatii din urmatorul videoclip DoctorMIT:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top