Uncategorized

Celulele stem pot fi folosite peste ani si ani

Tratamentele cu celule stem au revolutionat sistemul medical, iar acestea au fost puse in practica pentru prima data in urma cu mai bine de 6 decenii, astfel ca pana in prezent solutiile s-au modernizat. O banca de celule stem reprezinta locul in care acestea sunt depozitate in conditii optime, astfel incat sa poata fi folosite mai tarziu oricand este nevoie. Asadar, Stemsure este un bun exemplu in acest sens, fiind o banca privata, care asigura cele mai bune conditii pentru toti cei interesati, asa ca merita sa afli mai multe detalii.

O sursa bogata

O sursa bogata de celule stem este reprezentata de sangele cordonului ombilical, insa este nevoie ca procedurile sa fie puse in practica imediat dupa nastere, in caz contrar sursa este irosita. Chiar daca celulele stem se gasesc in tot corpul, exista putine locuri in care exista o valoare ridicata pentru a putea fi prelevate, dar un alt exemplu bun in acest sens este reprezentat de maduva osoasa.

Prelevare rapida lipsita de riscuri

In aceasta situatie, pentru prelevare este nevoie de inserarea unor ace in zona respectiva, prin intermediul carora sa se extraga sangele ce contine celulele stem. Procedura dureaza circa o ora, este lipsita de riscuri si poate fi pusa in practica mai multe zile la rand pana se obtine cantitatea dorita. Totusi, o procedura si mai simpla este implicata de sangele cordonului ombilical, care nu aduce nciiun risc nici pentru mamica si nici pentru bebelusi, iar in cel mai scurt timp se poate obtina o cantitate importanta de celule stem.

Pentru tratarea a nenumarate afectiuni

Exista multe afectiuni care in prezent nu au leac, insa cu ajutorul celulelor stem pot fi tratate unele dintre cele mai serioase, printre care leucemie, diabet de tip 2 sau anumite forme de cancer. In prezent pot fi amintite 80 de boli care se pot trata pe aceasta cale si in viitorul apropiat urmeaza ca lista sa fie completata si cu altele, de la Parkinson sau Alzheimer.

Investitie in sanatatea familiei

O banca cu celule stem reprezinta locul ideal catre care se va putea orienta orice familie care este interesata de propria sanatate pentru ca gradul de compatibilitate al celulelor stem este perfect in cazul rudelor apropiate. Cu alte cuvinte, acestea vor putea fi folosite de catre toti cei aflati in nevoie in propria familie, asa ca prelevarea si depozitarea poate fi vazuta ca o investitie in sanatatea familiei.

Peste ani si ani

Totodata, un alt avantaj adus de celulele stem este reprezentat de faptul ca acestea pot fi folosite oricand, fara a fi impuse limite din acest punct de vedere, atat timp cat sunt depozitate in cele mai bune conditii intr-o banca de celule stem precum Stemsure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top