Uncategorized

Vitamina C comprimate – sursa de viata pentru oameni

Vitamina C este un nutrient de care organismul are nevoie pentru a forma vase de sange, cartilaje, muschi si colagen in oase. Vita C este, de asemenea, vitala pentru procesul de vindecare a corpului.Vitamina C este un antioxidant care va ajuta sa va protejati celulele impotriva efectelor radicalilor liberi – molecule produse atunci cand corpul dumneavoastra descompune alimentele sau este expus fumului de tutun si radiatiilor de la soare, raze X sau alte surse. Radicalii liberi ar putea juca un rol important in bolile de inima, cancerul si alte boli. De asemenea, vitamina C va ajuta corpul sa absoarba si sa stocheze fierul. Deoarece corpul tau nu produce vitamina C, trebuie sa o obtii din alimentele pe care le consumi frecvent. Astfel, vitamina C se gaseste in citrice, fructe de padure, cartofi, rosii, ardei, varza, varza de Bruxelles, broccoli si spanac. Vitamina C este, de asemenea, disponibila ca supliment oral, de obicei sub forma de capsule si tablete masticabile, cuoscute ca vitamina C comprimate. Majoritatea oamenilor primesc suficienta vitamina C dintr-o dieta sanatoasa.

Deficitul de vitamina C este mai probabil la persoanele care fumeaza sau sunt expuse fumatului pasiv, acuza anumite afectiuni gastro-intestinale sau anumite tipuri de cancer, adopta o dieta limitata, care nu include in mod regulat fructe si legume. Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca deficitul sever de vitamina C poate duce la o boli grave, care provoaca anemie, sangerare a gingiilor, vanatai si vindecarea slaba a ranilor. Daca luati vitamina C pentru proprietatile sale antioxidante, retineti ca suplimentul ar putea sa nu ofere aceleasi beneficii ca antioxidantii naturali in alimente. Cantitatea zilnica recomandata de vitamina C este de 90 miligrame pentru barbatii adulti si de 75 miligrame pentru femeile adulte.

Persoanele care au un deficit de vitamina C in organism pot lua vitamina C 100 sau vitamina C 1000, totul insa depinde de recomandarea specialistului sau a medicului care monitorizeaza starea de sanatate a pacientului.

De asemenea, de-a lungul anilor specialistii in sanatate au ajuns la concluzia ca vitamina  C este ideala in prevenirea mai multor boli, precum cancerul. Astfel, consumul unei diete bogate in fructe si legume va poate reduce riscul de aparitie a mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de san, colon si plamani. Cu toate acestea, nu este clar daca acest efect protector este legat de continutul de vitamina C din alimente. Administrarea de suplimente de vitamina C pe cale orala nu pare sa ofere acelasi beneficiu.

De asemenea, bolile oculare pot fi prevenite cu ajutorul vitaminei ce, intrucat administrarea de suplimente orale de vitamina C in combinatie cu alte vitamine si minerale pare sa previna problemele de ochi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top