Uncategorized

Tu cum te pregatesti de sarcina?

Incepand cu saptamana 13, corpul bebelusului este complet format și urmeaza o faza de crestere minunata. De aceea, recomandarea medicilor este sa incepi sa iei femibion 2. Femibion 2 iti ofera substante nutritive, precum folatul cum ar fi metafolin si acid folic și acidul gras omega-3 DHA incepand din saptamana 13 de sarcina si pana cand nu mai alaptezi. Pe durata sarcinii este necesara o atentie deosebita pentru a asigura aportul suficient de folat.

Folatul, respectiv acidul folic și metafolinul contribuie la procesul de diviziune celulara cat si la cresterea tesutului matern in timpul sarcinii. Placenta ii ofera fatului toate substantele nutritive esentiale.

Acidul gras esențial omega-3 DHA este o componenta importanta a tuturor membranelor celulare din corp si se regaseste intr-o concentratie deosebit de mare in creier si in retina.

Aportul matern de omega-3 DHA contribuie la mentinerea functiei normale a creierului si la mentinerea vederii normale a fatului si a sugarului. Chiar si dupa nastere, se stocheaza in cantitati mari in retina si in creierul copilului.

Pentru a-i oferi copilului pe durata sarcinii și a alaptarii un aport optim de omega-3 DHA, ar trebui sa suplimentezi aportul de DHA. Efectele benefice ale omega-3 DHA se obțin asigurand un aport zilnic de 200 mg DHA pe langa doza zilnica recomandata de 250 mg de acizi grasi omega-3 pentru adulti.

In cazul in care nu ii este asigurat acum aportul optim de DHA, copilul tau ar putea avea o acuitate vizuala mai redusa. Pentru ca tu esti singura lui sursa de DHA, inclusiv comunicarea va fi influentata de acest aspect, abilitatile reduse de comunicare fiind legate si de nivelul redus de DHA al mamei in timpul sarcinii. Conform studiilor daca DHA este  administrat zilnic incepand cu trimestrul 2 de sarcina si pana la sfarsitul perioadei de alaptare, contribuie la o mai buna coordonare motorie și oculara la vârsta de 2 ani, la imbunatatirea acuitatii vizuale, la cresterea sensibilitatii retinei, la imbunatatirea IQ-ului copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top