Uncategorized

Cum să depășiți mai ușor anumite probleme de sănătate prin recuperare medicală?

Vă doriți să treceți printr-o perioadă de recuperare și nu știți unde să apelați pentru cele mai bune servicii? Vă recomandăm cabinetul de recuperare medicală MovKinetic, locul în care veți putea să spuneți că vă simțiți din nou tânăr, fresh și în deplină capacitate fizică.

Astăzi, există multe tehnici medicale menite să reducă durerile musculare sau să facă din nou funcționali anumiți mușchi ai corpului. Printre aceste tehnici, recuperarea medicală prezintă un mare interes și eficacitate dovedită.

Recuperarea medicală este ca un tratament pe care pacienții îl primesc în urma unui accident, boală sau traumă. De menționat este faptul că aceste tratamente folosesc atât metode naturale, cât și cele bazate pe tehnologie. Acest proces amplu și, uneori, de lungă durată se bazează în general pe exerciții repetitive și un set de tratamente corporale bine definite. Practic, prin intermediul său se restabilesc anumite funcții locomotorii și, pe cât posibil, autonomia mușchilor afectați.

Această procedură medicală este inevitabilă în multe cazuri. Dacă pacientul suferă de o boală progresivă, va trebui să urmeze mai multe ședințe pentru a depăși această perioadă dificilă din viața sa. În plus, recuperarea fizică necesită în general intervenția anumitor specialiști precum: kinetoterapeutul, terapeutul, neuropsihologul sau logopedul.

Prin intermediul recuperării medicale, pacientul își întărește mușchii și, prin exercițiile specifice, inclusiv capacitatea de a-și recăpăta mobilitatea optimă.

De asemenea, în funcție de boală și de diferitele simptome pe care le are pacientul, kinetoterapeutul stabilește un program specific cu exerciții și mișcări atent selecționate.

Întărirea musculară, una din reușitele recuperării medicale profesionale

Întărirea musculară are scopul doar de a face mușchii să lucreze și să-i facă mai rezistenți. Prin urmare, articulațiile sunt ferite de acest tip de exerciții. Pentru a evita eventualele complicații, kinetoterapeutul are și datoria de a asigura buna derulare a programului de recuperare medicală și de punere în funcțiune a mușchilor care nu reacționează ca atare.

Când trebuie să apelăm la o cabinet de recuperare medicală?

Recuperarea este necesară în mai multe cazuri deoarece multe dizabilități și patologii pot necesita reabilitare și deci intervenția unui kinetoterapeut. Acest tratament medical este esențial în circumstanțe, precum un accident vascular cerebral, amputații, paralizie cerebrală, traumatisme craniene sau patologii musculare.

Prin urmare, vorbim despre foarte multe situații în care recuperarea medicală este singura și unica soluție pentru a vă recăpăta starea de bine de care aveți nevoie pentru a avea o viață normală, lipsită de orice durere sau disconfort. Așadar, vă așteptăm în clinica MovKinetic pentru a beneficia de cele mai bune tratamente și de câteva ședințe de kinetoterapie sau recuperare medicală care să vă ajute în vederea recăpătării bunăstării de care aveți nevoie în fiecare zi.

MovKinetic înseamnă mișcare, sănătate și o viață perfectă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top