Uncategorized

Ce vinuri poti asocia cu ciocolata?

Fara indoiala, vinul si ciocolata reprezinta doua dintre micile placeri ale vietii si nu este de mirare de ce s-au gandit unii ca ar fi buna o combinatie intre ele. Totusi, la fel ca in cazul majoritatii combinatiilor cu mancare si vin, este simplu sa gresiti ingredientele. Deoarece ciocolata are o aroma foarte distincta, vinurile pe care le selectati trebuie sa fie la fel de remarcabile. Ne-am gandit sa venim in ajutorul vostru cu cateva idei de care merita sa tineti cont si, cu siguranta, veti avea doar de castigat.

Pentru inceput, trebuie sa stabiliti care vin si ciocolata produc cea mai dulce armonie. De exemplu, daca asociezi la intamplare un pahar de vin rosu sec cu o ciocolata neagra, vei ramane cu un gust amar. Taninurile prezente atat in vin, cat si in ciocolata creeaza o experienta care nu este deloc placuta. Pentru a alege vinul ideal de combinat cu ciocolata, trebuie sa obtii un echilibru similar. Avem cateva sugestii pentru a incepe, dar explorarea este cheia.

Ciocolata cu lapte si Recioto della Valpolicella

Bogatia ciocolatei cu lapte faciliteaza asocierea cu vinul. Pentru a complimenta aceste arome bogate, tot ce ai nevoie este ceva dulce si delicios, iar Recioto della Valpolicella este un vin rosu dulce produs intr-o zona cunoscuta pentru producerea unora dintre cele mai bune Amarone din Italia. Recioto se asorteaza bine si cu niste ciocolata neagra. Combinatiile alternative de vin includ Brachetto d’Acqui si Rutherglen Muscat.

Ciocolata neagra cu Santo di Chianti

Ciocolata neagra este ceva mai dificil de asortat. Dupa cum am mentionat anterior, amaraciunea ciocolatei negre pure (cel putin 35% cacao) o face incompatibila cu multe dintre cele mai populare tipuri de vin. Totusi, Santo del Chianti este plin de arome delicioase precum cirese, scortisoara si nuci. Acest lucru contracareaza amaraciunea de baza a ciocolatei negre si tonifica intensitatea taninurilor. Atunci cand sunt combinate cu batonul potrivit de ciocolata neagra, vinurile cu arome robuste si picante tind sa aiba un gust evidentiat. Malbec este ideal pentru ciocolata cu ghimbir, iar Zinfandel pentru ciocolata cu piper cayenne.

Ciocolata alba si Pinot Noir

Tehnic vorbind, ciocolata alba nu contine cacao. Cu toate acestea, poate fi gasit in aproape orice meniu de deserturi si in plus, este cel mai adaptabil atunci cand vine vorba de a alege vinul perfect pentru asortarea sa. Pinot Noir poate sa nu sune ca un vin clasic de desert, dar se potriveste perfect cu ciocolata alba. Grasimea dulce a ciocolatei este suficienta pentru a accentua notele de cirese rosie, capsuni si zmeura ale vinului, reducand astfel asprimea taninurilor vinului. Alternativele includ Beaujolais, vinul de gheata si Muscat Blanc.

Ce ar trebui sa stiu mai mult despre asortarea ciocolatei cu vinul?

Aceste vinuri sunt un excelent punct de plecare. Cu toate acestea, daca doriti sa va faceti pofta de dulce distincta cu anumite sticle si tipuri, iata cateva reguli fundamentale:

• Vinurile usoare se potrivesc bine cu alimentele usoare; cu cat ciocolata este mai intensa, cu atat vinul trebuie sa fie mai robust.

• Deserturile reci se asorteaza mai bine cu vinul; desi este posibil sa gasiti un vin care sa completeze o budinca de ciocolata calda, aromele vor fi mai greu de distins.

• Luati in considerare celelalte articole de pe farfurie; daca inmuiati capsuni sau folositi cirese cautati vinuri cu profiluri de aroma similare.

Ciocolata si vinul sunt doua dintre cele mai mari atractii ale vietii, asa ca este important sa le pregatiti corespunzator. Puteti cumpara vinuri romanesti pe https://budureasca.ro/ pe care sa le asociati cu ciocolata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top