Uncategorized

Ce trebuie sa știi despre vinul Merlot

Poate că strugurii de Merlot nu se bucură de o popularitate la fel de mare ca Pinot Noir sau Cabernet Sauvignon, însă pot duce la obținerea unor vinuri cel puțin la fel de complexe. Bineînțeles, unele poate că sunt prea aspre, prea fructate și cu note prea intense de stejar, însă cele care sunt realizate bine, fără îndoială, sunt excelente. În plus, nu trebuie să plătești o mică avere pentru a cumpăra un vin bun, iar dacă nu știi de unde să alegi unul, atunci descoperă vinul Merlot de la Budureasca.

Ce trebuie să știi despre Merlot

Merlot este un vin roșu produs din soiul de struguri cu același nume. Din punct de vedere stilistic, variază de la un vin fructat, dulce, cu note de stejar, la unul mai structurat și mai nuanțat, care să poată fi învechit timp de câteva decenii. Totuși, pentru o întreagă generație de băutori de vin, Merlot a fost cunoscut mult timp ca fiind un vin ieftin, nu foarte bun, dar care se putea consuma în diferite contexte, însă între timp popularitatea sa a crescut, odată cu calitatea. De asemenea, Merlot este un partener excelent pentru cupaje, motiv pentru care este un ingredient esențial care dă viață unor vinuri de înaltă calitate.

De unde provine Merlot?

Merlot este cultivat și produs cu preponderență în regiunea Bordeaux din Franța și statul american California. În Bordeaux, este unul dintre cele mai importante dintre cele cinci soiuri principale permise, alături de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot și Malbec.

Care sunt calitățile Merlotului?

Datorită taninurilor sale adesea mai moi și a texturii sale, Merlot este foarte potrivit pentru a fi savurat ca atare, dar nu se lasă mai prejos nici la capitolul asocieri culinare. Perechile clasice, precum friptura și hamburgerii, sunt ușoare și plăcute, dar aromele de prune și fructe de pădure negre ale unui Merlot merg bine și alături de sosurile pe bază de fructe care pun în valoare mielul și rața. Merlot este o opțiune excelentă cu brânzeturi precum cheddar și gouda, a căror dulceață subtilă găsește caracteristici complementare în fructele coapte ale Merlot-ului. Așadar, este un vin foarte versatil, care se potrivește în nenumărate contexte și care poate fi mereu o alegere inspirată. Taninurile sale variază de la cele de nivel mediu și relativ catifelate la cele mai intense, în special în cazul vinurilor care sunt destinate să îmbătrânească o perioadă mai lungă de timp.

Ce gust are Merlot?

Merlot se mândrește, în general, cu gust de fructe de pădure roșii și negre, coacăze, cireșe și prune, în completarea căruia vin notele de ierburi uscate, iar dacă a fost învechit la baricul de stejar poate căpăta note de ciocolată, vanilie sau cafea. În plus, pe măsura ce se învechește poate dezvolta caracteristici de tutun, piele sau mentă.

Dacă ești în căutarea unui Merlot bun, atunci Crama Budureasca este locul ideal către care să te orientezi. Merlot din gama Budureasca Clasic este o opțiune pe care merită să o ai în vedere pentru că te poate cuceri de la primul contact datorită culorii sale de roșu aprins. Aromele de mure și cireșe negre, gustul de fructe de pădure, corpolența de nivel mediu și taninurile oferă rotunjimea caracteristică unui vin Melot de calitate. Poate fi servit ca atare, dar și alături de diferite preparate precum cele din carne de rață, curcan sau iepure, iar pentru etalarea tuturor calităților sale se recomandă servirea la o temperatură între 15 și 17 grade. Descoperă magazinul online al Cramei Budureasca și vei avea de unde să alegi cel mai bun Merlot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top