Uncategorized

Când este nevoie să recurgem la extracție dentară?

Impactul, cariile dentare, bolile parodontale și ale gingiilor, traumatismele sau suprapunerea dinților sunt toate motivele pentru care un stomatolog poate recomanda o extracție dentară în București, la Stoma Urgent. Unele dintre aceste afecțiuni, cum ar fi cariile dentare sau unele boli ale gingiilor, pot fi evitate prin îngrijiri preventive, cum ar fi controale generale și detartraje dentare, în timp ce alte probleme genetice pot necesita ședințe multiple la stomatolog.

Când ar trebui să fac o extracție dentară în București, la Stoma Urgent?

Impactul dentar are loc atunci când se dorește a se elimina un dinte sau o măsea cu probleme. Dintele este susceptibil la infecție, provocând gingii roșii, umflate, sensibile sau care sângerează. Persoanele care se confruntă cu această afecțiune raportează adesea durere și umflare în jurul maxilarului și dificultăți în deschiderea gurii.

În mod obișnuit, vinovații pentru această afecțiune sunt molarii de minte, al treilea set de molari care nu au suficient spațiu pentru a crește în poziție verticală, așa că încep să crească spre interior, către restul dinților sănătoși. În aceste cazuri, cel mai bine este să se scoată măselele de minte cât mai curând posibil pentru a preveni deteriorarea ulterioară a celorlalți dinți.

De asemenea, acumularea tartrului și a plăcii dentare provoacă carii dentare. Acestea mănâncă smalțul dinților, făcându-i slabi și fragili. Dacă starea se agravează destul de tare, atunci se poate dezvolta o infecție, care provoacă durere intensă, umflare și roșeață. Odată ce un dinte ajunge în acest punct, poate fi necesar să îndepărtați complet dintele și să-l înlocuiți cu un implant dentar, pentru a evita alte probleme de sănătate. 

Totodată, similar cu cariile dentare, boala parodontala și a gingiilor este adesea cauzată de acumularea de placă și tartru pe dinți. Deși există multe afecțiuni diferite pe care oamenii le pot dezvolta în zona gingiilor, două din cele mai frecvente boli sunt gingivita și parodontoza.

Mai mult decât atât, dinții sunt adesea cea mai expusă și fragilă parte în caz de accident. Fie că vorbim despre un accident la locul de joacă pentru copii sau de un accident mai grav, în cazul adulților, dinții sunt cei mai expuși. Prin urmare, dacă se ajunge la complicații, puteți face o extracție dentară în București, la Stoma Urgent.

Uneori, un accident face ca un dinte să devină prea deteriorat pentru a fi salvat. Atunci când este cazul, extracția dentară este o parte necesară a procesului de recuperare. În caz contrar, un dinte deteriorat s-ar putea infecta grav și poate necesita în cele din urmă o procedură mai amplă, care poate fi mult mai dureroasă.

Oricare ar fi problemele cu care vă confruntați, la Stoma Urgent veți găsi mereu medici profesioniști care să vă ajute să vă salvați dinții sau să îi înlocuiți cu implanturi dentare la prețuri cât mai accesibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top