Uncategorized

Mi-am facut planul pentru a vizita capitala Austriei

In ziua de azi ne despart numai cateva ore de zbor cu avionul de cele mai mari capitale europene, asa ca ia-ti un bilet din Iasi spre Viena aici. Cursa directa nu dureaza mai mult de doua ore si iti va deschide calea catre nenumarate atractii. Cu Fabrica de Vacante e mult mai usor sa iti pui la punct concediul in conditiile in care iti sunt propuse chiar cele mai frumoase atractii din orice destinatie. Mai departe, te asteapta cateva dintre propunerile din Viena, unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei.

Graben

Atunci cand ajungi in Viena trebuie neaparat sa descoperi una dintre cele mai frumoase strazi de aici, aceasta fiind o zona de promenada si un adevarat paradis pentru iubitorii de cumparaturi. Restaurante, cafenele si cluburi puncteaza fiecare colt, iar turistii au posibilitatea de a se rataci aici chiar si o zi intreaga.

Catedrala Sf. Stefan

Totul a inceput aici cu o biserica modesta in anii 1100, insa intre timp constructia s-a transformat intr-una dintre cele mai impunatoare catedrale din capitala Austriei. Chiar daca mare parte a acesteia a avut de suferit in urma celui de al doilea Razboi Mondial, totul a fost reconstruit doar 7 ani mai tarziu. Asadar, ia-ti un bilet din Iasi spre Viena aici sau din oricare alt oras al tarii si include aceasta catedrala pe itinerariul tau.

Burggarten

Aceasta a fost candva o gradina regala, fiind organizata avand in minte gradinile britanice. La un moment dat kaiserul Franz al II-lea obisnuia sa lucreze in aceasta gradina, in timp ce in ziua de azi oricine se poate bucura de acest spatiu magnific. De asemenea merita descoperit si monumentul dedicat marelui compozitor austriac Mozart.

Ringstrasse

Daca esti in cautarea unui loc prin care sa te plimbi merita sa alegi aceasta strada care se intinde pe mai bine de 5 kilometri, care a fost construita la mijlocul anilor 1800. Aici se regasesc poate unele dintre cele mai importante cladiri ale Vienei, printre care si Opera, Muzeul National de Istorie, Primaria si nu numai. Aceste cladiri au mai multe stiluri arhitecturale si sunt considerate adevarate capodopere pe care nu ai cum sa le ratezi.

Complexul Belvedere

Totusi, poate ca unul dintre simbolurile Austriei este acesta. Un mare complex alcatuit din cateva palate construite la sfarsitul anilor 1600 in stil baroc. Printul Eugen de Savoy a ridicat complexul pentru a-i servi drept resedinta de vara, iar aici se ascundeau familiile regale franceze in timpul revolutiei. Nu numai ca acest complex este o adevarata frumusete, insa acesta asigura si vederi impresionante asupra orasului, astfel ca merita sa ajungi aici, iar cu Fabrica de Vacante e mult mai usor sa pui totul la punct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top