Uncategorized

Am descoperit o destinatie ideala de vacanta anul acesta

In 2019 trebuie sa calatoresti mai mult si daca ai vazut deja principalele destinatii din Europa, cu siguranta, ar trebui sa te orientezi catre alte continente. Movenpick propune sejururi Iordania 2019, acestea fiind din ce in ce mai populare, iar preturile sunt chiar foarte bune. Iordania este una dintre cele mai vizitate tari din Orientul Mijlociu si se remarca printr-o multime de atractii pe care merita sa le descoperi si tu.

Jerash

Orice excursie in Iordania incepe, cel mai probabil, in Jerash, unde te asteapta o multime de locuri pe care trebuie sa le vizitezi. Poti incepe de la Templul lui Artemis, care a fost ridicat inca de pe vremea romanilor si care chiar si in ziua de azi este unul dintre cele mai frumoase din oras. Piata ovala reprezinta un alt punct important din Jerash, aceasta fiind inaugurata in secolul 1 si poate fi viziata in centrul vechi din oras. Arcul lui Hadrian este o alta atractie importanta din Jerash, acesta fiind ridicat pentru a comemora vizita lui Hadrian in oras. Locul a fost redescoperit in 1925, iar de atunci a devenit o atractie majora. Cine se intereseaza de sejururi in Iordania in 2019 si ajunge in Jerash trebuie sa vada si muzeul principal al orasului care ii va purta intr-o calatorie in timp.

Madaba

Muntele Nebo poate fi punctul principal in care sa inceapa o excursie in Madaba, acesta fiind una dintre marile atractii chiar din Iordania, intrucat asigura vederi impresionante asupra imprejurimilor. Mai mult decat atat, daca cerul este senin, se poate vedea chiar pana la Betleem, Ierusalim si Marea Moarta. Totusi, Madaba nu se limiteaza numai la atat, motiv pentru care merita descoperit si mozaicul care ilustreaza Orientul Mijlociu in urma cu cateva sute de ani, iar acesta se poate admira in cadrul bisericii ortodoxe Sf. George. Nu uita nici de muzeul de Arheologie care este foarte popular in randul celor pasionati de istorie si este foarte bine organizat.

Nenumarate atractii

Marea moarta este bine cunoscuta pentru ca reprezinta cel mai scazut nivel de pe pamant, iar pentru ca gradul de salinitate este atat de ridicat poti sa plutesti fara sa stii sa inoti. Totusi, nu ai cum sa te interesezi de sejururi Iordania 2019 fara sa iti pregatesti o excursie la Wadi Rum, unde formatiunile din roca au alcatuit un adevarat peisaj spectaculos in inima desertului. Castelul Ajloun a fost ridicat in secolul al XII-lea si merita vizitat, la fel si castelul Karak, pentru ca ambele au o istorie bogata in spate si imbina mai multe stiluri arhitecturale, printre care si bizantin si european.

Asadar, cand te pregatesti sa pleci in vacanta, nu iti va fi deloc difici sa alcatuiesti un plan complet, care sa te duca catre principalele atractii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top