Lifestyle

Am cautat mult timp niste vinuri bune

De curand, am fost intr-o excursie unde am intalnit un degustator de vinuri din zona Dealu Mare de la Crama Budureasca. Va impartasesc si voua impresiile acestui degustator.

Chardonnay 2011 impresioneaza prin gustul unui fruct copt, exotic si transmite impresii de lemn subtile, in nuante de unt, vanilie, toast si alune prajite. Pe bolta palatina, acest vin dezvolta o corpolenta medie, rotunda, usor cremoasa si o fructuozitate buna cu nuante zemoase, de piersici si caise coapte, la care se adauga gustul fructelor exotice. Vinul are o aciditate medie care sustine tot ce am amintit anterior, iar gustul final confera echilibru de ansamblu. Postgustul e dominat de nuantele de lemn si vanilie. Este un vin bun, in stil New World clasic.

Oro Manisa Origini 2012 este un cupaj exotic de Chardonnay si Tamaioasa Romaneasca, ce denota eleganta si expresivitate. Acest vin impresioneaza prin nuantele sale de fruct copt, de biscuiti cu unt, toast, vanilie si aluzii usor verzi-minerale. Are o aciditate bine exprimata, citrica care ii confera un caracter proaspat si fluent. Este un vin bun, interesant, exotic prin constructie, care se savureaza rece.

Bristena Busuioaca de Bohotin Demidulce 2012 este un vin aromat, popular, de struguri copti, cu note de dulceata de trandafiri, de busuioc si de vata pe bat. Este un vin dulce, cu o aciditate redusa. Finalul aduce note amarui si de serbet de trandafiri. Este un vin care a cucerit multe inimi si a multumit multe gusturi.

Noble 5 2011 este un vin cupaj de cinci soiuri nobile romanesti. Este un vin expresiv si fructat care impresioneaza prin notele de vanilie, scortisoara, cacao si piper. Este un vin cu o aciditate corecta, a carei nuanta picant-condimentat- ierboasa il califica drept un “food-wine”. Un vin bun, echilibrat, integrat, care ne aminteste de un Chianti.

Cabernet Sauvignon Origini 2011  este un vin tanar, de culoare visinie inchis, opac, in tonuri violete. Acest vin va va cuceri cu aromele sale florale de violete si notele de piper, vanilie, ciocolata, care ii confera complexitate. Este un vin foarte bun, cu o aciditate medie, complex si puternic.

Daca si tu iti doresti sa ai parte de o degustare de vin a la carte, te asteptam la Crama Budureasca din podgoria Dealu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top