Uncategorized

Am tot ce imi trebuie pentru a savura un vin bun

Fie ca petrecem o seara relaxanta intr-un cadrul informal sau, dimpotriva, suntem protagonisti ai unui eveniment important, modul in care alegem sa ne prezentam este o carte de vizita in sine pentru toti cei din jurul nostru. Astfel, putem afirma ca acelasi lucru este valabil nu doar pentru infatisarea noastra, ci si pentru tot ce ne inconjoara. Indeosebi cu ocazia unei adunari protocolare, atentia la detalii este cea care iese in evidenta intotdeauna, micile artificii stilistice fiind dovada ca in ultima instanta succesul este dat de un cumul de aspecte puse la punct la pana la cel mai inalt nivel de profesionalism. In acest context, in momentul planificiarii evenimentului, unul dintre cele mai importante aspecte asupra carora atentia trebuie sa fie indreptata este bineinteles bufetul, precum si tot ce tine de acesta.

Cum savuram corect vinul

In cazul in care alegem sa servim o bautura alcoolica rafinata precum vinul, regulile de servire a acestuia sunt indicate pentru a potenta intreaga experienta, fapt pentru care fiecare sortiment in parte este insotit de particularitatile sale. Astfel, pregatirea propriu zisa a acestuia va incepe intotdeauna cu o racire corespunzatoare, motivul principal fiind dat de cantitatea de zahar continuta. De asemenea, pentru a beneficia de toate calitatile gustative din varietatile rosii, acestea vor fi racite mai putin decat cele albe. In ceea ce priveste asocierile culinare, regula cea mai simpla ce trebuie avuta in vedere pentru obtinerea unei combinatii de gusturi favorabila este servirea vinului rosu alaturi de carne rosie, a vinului alb impreuna cu carnea alba si, nu in ultimul rand, a vinului dulce la deserturi.

Cum alegem paharele de vin

Avand in vedere faptul ca savurarea fiecarui vin in parte este o experienta vizuala, olfactiva si nu in ultimul rand gustativa, si paharul din care il vom servi va trebui sa inlesneasca toate aceste simturi. Daca ne referim la modul in care putem alege un set de pahare de vin care sa se plieze pe toate ocaziile, ele vor trebui sa respecte un numar de reguli. Astfel, variatiile pentru ambele tipuri au o silueta caracteristica, acestea fiind prevazute cu un picior inalt, ce are rolul de a preveni incalzirea acestuia intr-un ritm accelerat.

Forma specifica, alcatuita dintr-o portiune mai ampla, urmata de o ingustare a diametrului, este conceputa cu scopul de a concentra mirosul vinului pentru ca acesta sa fie simtit in momentul in care apropiem paharul pentru a lua o inghititura. In ceea ce priveste diferentele dintre modelele desemnate celor doua varietati, aspectul de lalea a celui pentru cel alb, precum si forma de dom a celui rosu sunt detalii subtile, ce fac diferenta dintre modul in care se alege un set de pahare de vin, urmarindu-se ca toate particularitatile sa fie respectate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top